Öğrencilerimizin yazılım projesine ikincilik ödülü

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması’nda “Sanal Gerçeklik” kategorisinde Uludağ Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Ömer ACAR ve Uğur ÖZKAN’dan oluşan ULAG proje ekibi Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Endüstriyel Sistem Kontrolü adlı projeyle ikincilik ödülüne layık görüldü.

download

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığına (BİDEB) bağlı Yarışmalar Grubu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasına bu yıl 532 proje başvurusu yapıldı. Bu projeler arasından ön inceleme ve dış danışman değerlendirmesi sonucunda seçilen 104 proje, Final Sergisine katılmaya hak kazandı. Selçuk Üniversitesi Müzesinde düzenlenen Final Sergisinin ardından, Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Merkezinde yapılan ödül töreninde, dereceye giren projeler açıklandı. Toplam 24 çalışmanın ödüle layık görüldüğü yarışmada Uludağ Üniversitesi öğrencileri ikincilik ödülünü Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde aldı. “Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Endüstriyel Sistem Kontrolü” projesi TÜBİTAK haricinde EMO İyi Fikir Yarışması’nda mansiyon ödülü kazanmış ve IEEE Final Projeleri Sergisine davet edilmiştir.

Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

weqwe